Sunday, December 5, 2021
Home > Beleggen in Aandelen > Aandeel ING stijgt 64% in 6 maanden

Aandeel ING stijgt 64% in 6 maanden

Afgelopen zomer sloeg de paniek weer toe op de financiële markten rondom de Italiaanse banken. Deze dip in vertrouwen duurde niet erg lang maar zorgde er toch voor dat de koers van het aandeel ING een dieptepunt van €8,55 bereikte, het laagste punt sinds 2013.

Vandaag slechts 6 maanden later staat de koers van ING rond de €14, dit is een totale stijging van 64% in 6 maanden tijd. Wie nog een jaar terug kijkt ziet een tegenovergesteld patroon. In de zomer van 2015 piekte het aandeel juist boven de €15. Wie toen is ingestapt zag de waarde in een periode van ongeveer 12 maanden 43% dalen.

Kortom dit laat met name zien hoe volatiel de markt kan zijn en dan met name de financiële aandelen zoals ING. Gelukkig hoef je niet op pieken in te stappen om op dalen met 43%verlies te verkopen. Wanneer je het aandeel ING namelijk rond de €13 kunt kopen ontvang je per jaar 5% dividend. Ook op de huidige iets hogere koers van €14 geeft het aandeel nog een dividendrendement van 4,6%. Deze manier van beleggen geeft je een stuk meer rust, het is daarmee niet gezegd dat je niet onder de €12 af en toe bij kunt kopen om je totale rendement te verhogen.