Home > Forex Brokers > Plus500 Recensie

Plus500 Recensie

Wat is Plus500?

Elke belegger die af en toe RTL Z kijkt zal Plus500 voorbij hebben zien komen. Plus500 heeft als tagline ‘World’s Trading Machine’ wat natuurlijk goed de lading dekt. Het is een online broker gevestigd in Engeland maar met prima Nederlandse ondersteuning. De website www.plus500.nl oogt niet bijzonder gelikt en alles wordt eenvoudig gepresenteerd. Dit is dan ook gelijk de kracht van deze broker. Waar andere beleggers software af en toe teveel mogelijkheden aanbieden en daardoor ingewikkeld worden houdt Plus500 alles erg simpel. In deze recensie combineer ik mijn eigen ervaringen bij Plus500 met handige tips en details over het platform.

Let op! Uw vermogen loopt risico. Er zijn altijd risico’s verbonden aan het beleggen en handelen met geld. Maak uw eigen afweging.

Voor- & Nadelen

Veilig Beursgenoteerd bedrijf
Gemakkelijk Short/Long gaan
Handelen in NL/EU en storten met iDeal
Niet geschikt voor Dividend Beleggen

Officiële Website: Plus500.nl

Downoad Plus500

Kan ik met iDeal storten bij Plus500?

 

In het menu kom je via ‘Saldobeheer’ en ‘Storten’ bij het scherm met betalingsmogelijkheden. Er zijn 5 mogelijke manieren om geld te storten bij Plus500. Dit zijn: creditcard, iDeal, Paypal, Moneybookers, en elektronische overboeking. Op de laatste manier na is het minimale bedrag van een storting altijd €100. Bij een elektronische overboeking is het minimum zelfs €300. Voor Nederlanders is storten met iDeal een erg prettige manier van betalen waarbij je snel en veilig je geld kunt storten. Vaak staat het geld direct in je account en kun je beginnen met handelen. Voor het opnemen van geld is iDeal niet mogelijk. Hiervoor kun je een elektronische overboeking gebruiken. Bij een opname geldt het minimum van €300,- niet dus dit is geen probleem. Denk er aan dat het overschrijven van geld uit Plus500 naar je bankrekening 5 tot 6 werkdagen kan duren. De betaling verschijnt vervolgens onder de naam ‘COUNTING HOUSE SERVICES LTD’ in je afschriften.

Is Plus500 betrouwbaar?

Voordat je ergens je geld plaatst wil je weten of dit betrouwbaar en veilig genoeg is. Met de huidige kredietcrisis kun je je afvragen of je geld uberhaubt ergens veilig is maar dat terzijde. Plus500 valt onder het bedrijf Plus500UK Ltd en dit is een in Engeland en Wales geregistreerd bedrijf. Plus500UK Ltd is vervolgens een gereguleerde beleggingsonderneming. Daarnaast wordt Plus500UK Ltd gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909) (Britse financiële toezichthouder). Plus500 CY LTD is geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities en Exchange Commissie  (Licentie no. 250/14). Je hebt geen recht op het onderliggende bezit, lees de disclosure op de website.

Dit nummer hebben wij vervolgens gecontroleerd op:  http://www.fsa.gov.uk en geeft op het moment van schrijven (04 maart 2015) de status ‘Authorised’ oftewel goedgekeurd. In hoeverre de Britse financiële toezichthouder haar werk goed doet laten we in dit geval buiten beschouwing. Wij gaan er hiermee vanuit dat Plus500 in voldoende mate wordt gecontroleerd om ons beleggingsbudget aan toe te vertrouwen. Ik heb tot nu toe al 3 keer een storting gemaakt en 2 keer geld laten uitbetalen, beide keren waren positieve ervaringen. Kortom, vanuit eigen ervaring, kan ik Plus500 van harte aanbevelen.

Officiële Website: Plus500.nl