Tuesday, October 27, 2020
Home > Forex > De Euro zal blijven zakken

De Euro zal blijven zakken

De afgelopen 10 jaar heeft de nieuwe munt de EURO enorme waardestijgingen gezien waar echter de laatste tijd weer enigszins een einde aan lijkt te komen. Wanneer je van een afstand de twee munten Euro en Dollar bekijkt lijkt de grootste kans dat de Euro zal blijven dalen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar.

Europa blijft verdeeld

In tegenstelling tot de Verenigde Staten is de eensgezindheid in Europa nog steeds erg klein. Noord-Europeanen voelen zich altijd de netto betalen die de siesta houdende Zuid-Europeanen uit de problemen moeten helpen. Andersom kunnen inwoners van de BRIC landen ook weinig respect hebben voor de keiharde houding van Nederland en Duitsland waardoor hun salarissen, pensioenen en uitkeringen flink gekort zijn. Waarom moeten zij betalen voor problemen die we toch met z’n allen hebben gecreëerd?

Amerikaanse bevolking

Niet alleen groeit de Amerikaanse bevolking nog stevig door, 17,9% van 2010 tot 2030, maar tevens is zij in verhouding tot Europa een stuk jonger. De vergrijzing in Europa zal op termijn ook zorgen voor een dalende concurrentiekracht.

Azie is (nog) géén bedreiging

Hoewel het leuk is de groeicijfers uit Azie te zien, het zal nog even duren voordat dit ‘het land van de onbegrensde mogelijkheden’ zal worden. De VS geldt nog steeds als de ultieme droom voor mensen wereldwijd die succesvol willen zijn.