Tuesday, October 27, 2020
Home > Olie > Tips bij Beleggen in Olie

Tips bij Beleggen in Olie

Met elke belegging komt een zeker risico, zelfs als de kansen erg in je voordeel lijken te zijn. Beleggen in olie klinkt misschien vaak ook als een zekere investering. Hoewel dit over het algemeen ook wel zo is wordt er zowel geld verdient als geld verloren door het handelen in olie contracten.

Houdt vooral rekening met deze risico’s als je met geld aan het beleggen bent wat je hebt geleend. In het algemeen wordt aangeraden enkel te beleggen met geld dat je over hebt en dus kan missen mocht het fout gaan. Vraag jezelf van te voren af of een verlies van je gehele investering je leven zou veranderen, is dit niet zo dan zit je nog aan de veilige kant.

Houdt de OPEC in de gaten

Een redelijk voor de hand liggende tip maar niet minder belangrijk. De Organisatie voor Petroleum Exporterende Countries (Landen), oftewel de OPEC, bepaald hoe het ervoor staat in de olie handel. Houd ze dus in de gaten, volg wanneer ze vergaderingen hebben, waarover, en wat de uitkomsten zijn. Hier een link naar de persberichten van de OPEC.

Maak gebruik van gratis Beleggers Bonussen

Echte beleggers houden van winst, waarom dan niet met winst beginnen? Beleggings sites zoals Plus500, zie onze Plus500 Recensie, geven nieuwe beleggers een welkomstbonus. In dit geval is dat gratis €25,-. Hiervoor hoef je niets te doen, en je kunt er direct mee beleggen. Bij het maken van je eerste storting lopen dergelijke welkomstbonussen vaak een stuk verder op. Hiervoor moet je dan wel een bepaald aantal transacties uitvoeren om de bonus uiteindelijk te kunnen uitbetalen maar toch, gratis geld = gratis geld!

Bekijk de gasprijzen en overige energieprijzen

Olie is een belangrijke bron van energie en daarom kan een plotselinge verandering in bijvoorbeeld de prijs van aardgas ook grote invloed hebben op de olieprijs. Misschien is het handig voor jezelf grafieken bij te houden van diverse prijzen om constant een goed beeld te hebben.

Leer van je eigen fouten

Leren een goede olie belegger te worden is net als met alles, je zult fouten maken en moeten maken om te leren. Om dit in beleggen goed te kunnen is het van belang duidelijk bij te houden waar je winst en waar je verlies zit. Wij raden aan 1 x per maand een overzichtssaldo op te stellen waarin je je transacties onder elkaar zet met daarnaast je winst of verlies. Vervolgens kun je na enkele maanden ontdekken of bepaalde korte transacties of juist lange transacties je meer winst hebben opgeleverd dan andere. Zo weet je beter welke vorm van beleggen wel en welke niet bij je past.

Vergeet hierbij niet alle kosten in het algemeen aan je online beleggingen mee te nemen. Naast transactiekosten kunnen dit bijvoorbeeld abonnementen zijn op de Wall Street Journal, beleggingssoftware, winstbelasting en meer. Indien je dit goed doet kun je echt een saldo op gaan maken in hoeverre je een winstgevende belegger bent.

Houd er rekening mee dat beginnende olie beleggers vaak wat geld verliezen. Beschouw dit dan als een investering in je ervaring en kennis en leer zoveel mogelijk van elke euro die je verliest. Een groot risico bij het beleggen in olie is dat mensen vaak niet eerlijk tegen zichzelf zijn. Het is erg makkelijk om een paar verliezen te vergeten en je te concentreren op mooie winsten. Uiteindelijk heb je hier echter alleen je zelf mee, doe dit dus niet!