Wednesday, January 19, 2022
Home > Overige > Bitcoin (en andere cryptocoins) kopen bij Plus500

Bitcoin (en andere cryptocoins) kopen bij Plus500

Een Bitcoin kopen is lastiger dan het lijkt. Beleggers in aandelen kennen Plus500 al langer maar voor mensen op zoek naar Bitcoins en andere crypto’s is Plus500 nog vaak onbekend. Wie zoekt op Bitcoins komt dan ook regelmatig uit op onbekende handelskantoren zoals Bitstamp en Bitfinex. Wie bij een dergelijk bedrijf een Bitcoin wil kopen loopt tegen enkele problemen aan. Allereerst moet er uiteraard een nieuwe rekening aangemaakt worden. Nu is dat nog wel te doen maar het is lastiger dat hier vervolgens niet altijd met iDeal geld gestort kan worden. Daarnaast zijn de websites van deze bedrijven nog regelmatig enkel in het Engels en niet in het Nederlands beschikbaar. Daarom kan het voor veel Nederlanders handig zijn om Bitcoins te verhandelen via Plus500.

Hoe Werkt Plus500?

Plus500 werkt anders dan andere brokers, het is een CFD aanbieder. CFD staat voor Contract for Difference, er wordt dus gehandeld in de koersverschillen. Het is dan ook géén geschikte aanbieder om aandelen en/of bitcoins te kopen en deze een paar jaar te laten staan. Dat werkt niet bij Plus500. Het is bedoeld om op korte termijn, dit kunnen enkele dagen zijn of enkele minuten, te handelen en te profiteren van koersverschillen. Een tweede punt waar je goed op moet letten als je net begint bij Plus500 is dat er regelmatig hefbomen worden gebruikt. Kijk goed in hoeverre deze hefboom past bij je eigen risico tolerantie. Een hefboom van 1:10 betekent dat een koersstijging van $1 een winst van $10 oplevert, andersom geldt dat bij verlies natuurlijk ook.

Aandelen Bitcoin kopen, kan dat?

Een Bitcoin is géén bedrijf, er zijn dan ook géén aandelen in Bitcoin beschikbaar om te kopen. Hoewel het ook niet precies een valuta is kan het toch beter met een valuta worden vergeleken dan met aandelen. In de US dollar of de Euro koop je ook geen aandelen. Je kunt wel een Bitcoin (of een tiende daarvan) kopen.

Bitcoins verhandelen via Plus500 voor- & nadelen

Voordelen:

  • Het grootste voordeel van Plus500 is het gebruikersgemak. Het is erg makkelijk om een rekening te openen en ook het handelen is simpel voor beginners. Je ziet ook gelijk wat je doet en wat er gebeurt.
  • Het tweede voordeel wat het voor veel beleggers handig maakt is dat het geschikt voor Nederlanders is en naast de Nederlandse taal ook betalingen met iDeal ondersteunt.

Nadelen:

  • Om verwarring te voorkomen beginnen we met een belangrijk nadeel. Bij Plus500 heb je géén eigen Bitcoin in bezit. Je handelt bij deze broker zoals eerder aangegeven in CFD’s en kunt daarmee winst of verlies maken op basis van de koersverschillen.
  • Zeker met Bitcoins en ook andere cryptocurrency is het een optie voor de korte termijn. Plus500 is enkel geschikt voor korte verhandelingen en niet om maanden lang een aandeel of Bitcoin te bezitten. Als je hier niet goed op let kan het zo zijn dat de termijn van je handeling is verstreken en je ‘trade’ is afgelopen.

Voor wie is het geschikt?

Zoals reeds uitgelegd is Plus500 echt geschikt om te handelen, oftewel traden. Het is niet een bank waar je dividendaandelen weg zet voor als je over 10 jaar met pensioen gaat. Het is een handig platform met goede apps waar je actief mee kunt handelen en speculeren of koersstijgingen en koersdalingen.

Het handelen in Bitcoin via Plus500 is ideaal geschikt voor iemand die snel en kort wil handelen in de volatiele koers van de cryptomunt. Daarbij is het geschikt voor mensen die Bitcoins niet echt willen gebruiken in het dagelijkse leven maar zich puur richten op de koers.