Wednesday, October 27, 2021
Home > Beleggen in Aandelen > De Generatie-Y wil een Tesla

De Generatie-Y wil een Tesla

Hoewel ik zelf van jongs af aan een grote interesse in auto’s heb gehad (en nu nog steeds enigszins) zie ik dit in mijn directe omgeving weinig terug. Er wordt wel vaker gesproken over de Generatie-Y die vrijheid zoekt met een smartphone terwijl vroeger een eigen auto voor vrijheid en onafhankelijkheid stond. Ook genoeg mensen van rond de 30 uit mijn vrienden en familie doen nog steeds zonder auto terwijl ze dit zich gemakkelijk kunnen veroorloven, het staat vaak niet zo hoog op de prioriteiten lijst. Echter over één ding zijn de meeste mannen uit de Generatie-Y het eens, ze willen een Tesla, en dan de Model S!

Het is erg interessant om te zien hoe mensen die weinig interesse in auto’s hebben toch getriggered raken door de Tesla S. Het lijkt dan ook zeer vergelijkbaar met het effect van de iPhone. Bij de iPhone verbaast het me ook nog steeds hoe mensen die weinig met techniek hebben en niet veel meer doen dan bellen en Whatsappen toch met grote focus bedenken dat ze echt een iPhone willen.

Een probleem hierbij is natuurlijk dat bijna niemand van rond de 30 een Tesla kan betalen. Wellicht dat de Tesla 3 hier in 2017 verandering in kan brengen. Naar verwachting gaat de 3 ongeveer de helft kosten van de Model S. De Model S is momenteel vanaf €70 duizend in Nederland te koop, dit zou de Tesla 3 op ongeveer €35 duizend brengen. Nog steeds niet goedkoop maar als de Generatie-Y tegen die tijd wat carrière heeft gemaakt wordt dit wel erg haalbaar.

Mocht Tesla in staat zijn in 2017 daadwerkelijk een groot aantal Tesla Model 3’s te leveren dan verwacht ik en enorme groei in verkopen en omzet voor het bedrijf. Voor het aandeel is het de vraag in hoeverre dit al is ingeprijsd en lijkt het erg lastig hier op korte termijn iets zinnigs over te zeggen.