Sunday, December 5, 2021
Home > Beleggen in Aandelen > Nokia maakt enorme run omhoog!

Nokia maakt enorme run omhoog!

01-08-2012 – Sinds in het midden van juli 2012 het dieptepunt van de aandelenkoers van Nokia is bereikt heeft het aandeel de laatste 10 dagen van de afgelopen maand een enorme run gemaakt.

Waar het aandeel op het absolute dieptepunt nog maar $1,34 waard was wist het aandeel maar liefst 48% te stijgen tot de koers van $1,98 op 31 juli 2012. De hoofdreden voor de forse stijging was de bekendmaking dat de directie van Nokia (AMS:NOK) meer aandelen opties ging verspreiden onder het personeel. Vervolgens kwam daar nog bij dat de CEO en andere directieleden zelf aandelen in gingen kopen. In totaal ging het hier om ongeveer 1 miljoen aandelen.

Op 1 augustus kwam daar gelijk een nieuw record bij vanwege overname geruchten door het Chinese Lenevo. Dit bracht de koers woensdag 1 augustus zelfs even op $2,27 maar zodra de geruchten werden ontkent zakte dit weer snel terug naar rond de 2 dollar.

Toegegeven met dergelijke lage koersen zijn forse uitschieters snel te behalen. Toch weet Nokia nu een opwaartse trend van 8 dagen vast te houden mits het vandaag in de plus eindigt.

Al met al is de koers van Nokia nog steeds schrikbarend laag en is het met name wachten op de lancering van de Windows 8 en opvolgers van de Nokia Lumia 900 in september dit jaar. De verwachting is dat consumenten telefoonaankopen zullen uitstellen tot later dit jaar. Verkopen van het laatste kwartaal zullen echter pas echt goed inzage in de resultaten geven en deze zullen pas weer begin 2013 bekend worden gemaakt.

Met een koers van rond de $2 is Nokia nog steeds erg goedkoop maar als het succes van Windows 8 uitblijft kan succes voor het Finse bedrijf nog even uitblijven.